Maak gebruik van onze foto's

Gepubliceerd op zaterdag 15 aug 2020 om 08:00

Wil jij in de nieuwsbrief van je gemeente, in je schoolkrant of in een persbericht verwijzen naar de bezoekboerderijen binnen het netwerk Met de klas de boer op? Fijn! Maak gerust gebruik van onze foto's.

Help jij onze berichtgeving verder te verspreiden? Hieronder bieden we een beknopte en een iets uitgebreidere tekst aan die je kunt overnemen in je kanalen. 

Ben je nog op zoek naar meer informatie over ons aanbod of gebruik je liever een beeld in hoge resolutie? 

Mail naar metdeklasdeboerop@inagro.be

We helpen je graag verder!

Korte tekst: Beleef landbouw, voeding en zoveel meer ...
 
Juf of meester, kijken jouw leerlingen verbaasd op als ze leren over het voedsel dat ze dagelijks consumeren? Om de hoek vind je ongetwijfeld een landbouwer die jullie het rijke verhaal van de boerderij -helemaal coronaveilig- zelf laat ontdekken. Ga met de klas de boer op en beleef voeding, landbouw en zoveel meer ... Op www.metdeklasdeboerop.be reserveer je een betaalbaar boerderijbezoek.
 
Langere tekst: Beleef voeding, landbouw en zoveel meer ...
 
​​​​​​​Tomaten groeien aan een plant. De boer oogst zijn vroege aardappelen in de zomer en zijn late aardappelen in het najaar. En net als baby’s krijgen kalfjes eerst moedermelk voor ze vaste voeding eten. Kijken jouw leerlingen verbaasd op als ze leren over het voedsel dat ze dagelijks consumeren? Om de hoek vind je ongetwijfeld een landbouwer die jullie het rijke verhaal van de boerderij zelf laat ontdekken.

Ga met de klas de boer op!

Het netwerk Met de klas de boer op bundelt 64 land- en tuinbouwbedrijven die op afspraak hun deuren openzetten voor een klasbezoek. De boer of boerin leidt jullie met passie rond op het landbouwbedrijf. Wie weet steken jullie zelf de handen uit de mouwen. Op de boerderij valt altijd iets te beleven én leren jullie al doende en in een authentiek kader bij over voeding, landbouw en zoveel meer.

Ook in coronatijden is een bezoek aan een boerderij een goed idee: een landbouwbedrijf bezoeken kan in een klasbubbel en gaat (grotendeels) in openlucht door. Dus sluit de schoolboeken, vervang de muisklikken door stappen en ga met de klas de boer op!

Op de vernieuwde website www.metdeklasdeboerop.be vind je de boerderijen in jouw buurt. Ontdek snel de diversiteit aan betaalbare boerderijbezoeken in je buurt en reserveer jouw klasuitstap.