Sint-Maartenshove

Soort boerderij

Sint-Maartenshove is een hoeve met geschiedenis: sinds 1870 hadden al 5 generaties Poignie de sleutels van de boerderij in handen. Innovatie, duurzame en maatschappelijk verantwoorde keuzes maken, dat vinden Ignace en Hilde heel belangrijk. Verder streven ze ook naar de hoogste melkkwaliteit. Bij een bezoek geven ze hun gasten de knepen van het vak als melkveehouder mee. Klein tot groot boeien ze tussen hun koeien. Tijdens een picknick kunnen kinderen in hun tuin op de schommel en klimtoren spelen, onder begeleiding.

Toer met de boer

Van klaverhok tot melkstal: jij en je leerlingen krijgen een rondleiding in onze stallen en uitleg over de groei, voeding en verzorging van koeien. Wat is groene melk? Een spel biedt opheldering en geeft meer duiding over zonne-energie. Je leerlingen ondervinden duurzaamheid op de boerderij aan den lijve via zachte ligbedden, verluchting en het zichtbare comfort en welzijn van de koeien. Ze maken kennis met de landbouwmachines voor gras (maaier, schudder en hark).

Zelf aan de slag? Geen probleem: ze strooien kalfjes of maken boter. Proeven van melk, pudding of een hoeve-ijsje mag niet ontbreken. We zijn ook actief als streekgids met een kabouterpad, boskoffer en landschapskoffer. We bezorgen je een bezoek op maat van je groep. Vergeet zeker onze landschapsfotozoektocht niet. Jullie kunnen je eigen picknick in onze tuin of schuur verorberen.