Augustijnenhof

Katrien maakt bezoekers heel graag wegwijs op haar bioboerderij. Al meer dan 20 jaar dragen haar producten met fierheid het Biogarantie®-certificaat. Alle groenten, fruit, bijen, schapen, runderen en pluimvee groeien en bloeien volgens de biologische principes. Katrien popelt om haar gasten welkom te heten en te vertellen hoe Augustijnenhof als gesloten gemengd biobedrijf werkt. Kinderen leven zich ook uit op de schommel en glijbaan. Picknicken is binnen of buiten mogelijk.

Toer met de boer

Bij ons kan je kiezen uit 3 thema's voor je klas: bezige bijtjes, wollig schaap of wat is 'bio'?

In ons bezoek rond de
bioboerderij krijgt elk van je leerlingen een taak. De dieren, groenten, het fruit en de principes van biologische landbouw komen aan bod en we sluiten onze rondleiding af met een glas heerlijk appelsap.

In onze bijenrondleiding verkennen we samen ons bedrijf. Daarna leggen we in een interactieve voorstelling met foto's en ander materiaal enthousiast uit hoe bijen leven en werken en waarom ze zo belangrijk zijn. We sluiten deze rondleiding af met een proevertje van honing.

Onze laatste optie is een rondleiding rond wol. Na een korte rondleiding brengen we onze schapen een bezoekje. We leggen uit hoe een bol wol ontstaat en hoe de truien van je leerlingen nu van deze schapen kunnen komen. Speciaal is dat we dit themabezoek afsluiten met een verkenning vingerhaken.

In de buurt