Boer in Beeld: 'Boer en natuur, samen aan de slag'

De boerderij herbergt een rijkdom aan dieren en planten. We kennen allemaal landbouwdieren zoals runderen, varkens en kippen en gewassen zoals prei, wortelen en aardappelen. Op en rond de boerderij vinden we een minstens even grote schat aan minder bekende fauna en flora. Landbouw en natuur gaan er hand in hand. Samenwerking tussen landbouwers en hun natuurlijke omgeving kan heel wat opleveren, terwijl hun opbrengsten er niet onder lijden.

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'Boer en natuur, samen aan de slag' werkten we uit voor de tweede graad lager onderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.