Boer in Beeld: 'Boer en paard'

De mens en het paard lopen hand in hand doorheen de geschiedenis: als strijdros, als werkdier, als trek- of lastdier speelt het paard een cruciale rol in de menselijke geschiedenis. Ook zijn rol in de landbouw is niet te verwaarlozen, zoals bij het Belgische trekpaard of paardenmelkerijen. Laat je leerlingen kennismaken met de rol van paarden in het dagelijks leven door de eeuwen heen.

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'Boer en paard' werkten we uit voor de tweede graad lager onderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.