Boer in Beeld: 'De grazende melkfabriek'

Waar komt melk vandaan? Van de koe... ja, maar hoe? In dit thema ontdekken kleuters welke weg de melk aflegt, van de koe tot in de winkel. Ze maken kennis met de koe en haar familie, de verschillende koeienrassen en leren allerlei leuke weetjes over het leven van runderen. En natuurlijk smullen ze met hun ogen van allerlei lekkere zuivelproducten.

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'De grazende melkfabriek' werkten we uit voor het kleuteronderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.