Boer in Beeld: 'Dieren op de boerderij'

De boerderij herbergt een rijkdom aan dieren. Niet alleen gekende landbouwdieren, zoals runderen, varkens en kippen komen in deze fotoreeks aan bod. Ook de poes, de hond, de muis en de spin krijgen hun plaatsje. Er is enorm veel te vertellen over deze dieren. Hoe heet het wijfje van een konijn bijvoorbeeld ook alweer? En heeft een spin nu acht of zes poten?

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'Dieren op de boerderij' werkten we uit voor het kleuter en de eerste graad lager onderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.