Boer in Beeld: 'Duistere groente witloof'

Het Belgische witte goud is ontegensprekelijk witloof. Voor ons is witloof een deel van ons normale groenteaanbod: het is zelfs de op één na meest verkochte groente in België. In andere landen is het een dure delicatesse, die je enkel in toprestaurants kunt vinden. In Japan is het zelfs een eer om witloof als geschenk te krijgen. De wereld van de witloofteelt is niet alledaags. Verdiep je samen met je leerlingen in onze Belgische trots.

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'Duistere groente witloof' werkten we uit voor de tweede graad lager onderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.