Boer in Beeld: 'Mama, wat eten wij?'

Gezonde voeding is belangrijk, van jongs af aan. Hoe komen alle lekkere dingen op ons bord? Vind je cornflakes in de natuur? Van welk dier komt worst, en hoe maakt de bakker brood? In dit thema vind je een speelse en gevarieerde kennismaking met basisproducten van onze voeding, de principes van de voedingsdriehoek en voedingswaren in de winkel.

Laat je inspireren 

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'Mama, wat eten wij?' werkten we uit voor het kleuteronderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?  

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen. 
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.