Boer in Beeld: 'Onder glas'

Lekkere zomergroenten het hele jaar door? Heerlijke aardbeien in november? Ja hoor, het kan! Maar eenvoudig is het natuurlijk niet. Veel kinderen hebben wel al eens een serre gezien, in hun eigen tuin of die van de buurman. Een blik achter de schermen van een groot glastuinbouwbedrijf werpen is echter nog iets helemaal anders. Je leerlingen maken kennis met de teelt van groenten en fruit onder glas, met de nodige technologie, de oogstwerkzaamheden, de rol van hommels en de veiling.

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'Onder glas' werkten we uit voor de derde graad lager onderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.