Boer in Beeld: 'Pluimvee'

Heerlijk, een zachtgekookt eitje om de dag te starten. Of een lekkere vol-au-vent of gebraden kip ’s middags. We trekken naar de slagerij of poelier of houden zelf kippen. Maar hoe gaat het eraan toe op een kippenboerderij? En is elke kippenboerderij hetzelfde? Is een legkip wel hetzelfde als een vleeskip? Wat deden kippen vroeger eigenlijk op het erf? Ontdek alle weetjes over kippen samen met je leerlingen.

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in Beeld 'Pluimvee' werkten we uit voor het kleuter en de eerste graad lager onderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.