Boer in Beeld: 'Speuren naar sporen'

Geen enkele groente is zo mysterieus als de champignon. Al van oudsher spreekt die tot de verbeelding: eerst als woonplaats van heksen, later als delicatesse voor rijken. Nu zijn champignons gelukkig voor ieders budget haalbaar, maar ook vandaag zijn er nog paddenstoelsoorten die enkel de beste en duurste restaurants serveren. Denk maar aan de witte truffel. Waar komen paddenstoelen eigenlijk vandaan? Kom er samen met je leerlingen alles over te weten.

Laat je inspireren

Dit rijke beeldmateriaal laat je leerlingen op een creatieve en realistische manier kennismaken met hedendaagse land- en tuinbouw. Op maat van kinderen, inspirerend en plezierig. Ideaal als voorbereiding voor een bezoek aan een boerderij, of om de boerderij in de klas te brengen als een bezoek niet meteen praktisch mogelijk is.

Boer in beeld 'Speuren naar sporen' werkten we uit voor de tweede graad lager onderwijs. Dit thema is, met de nodige aanpassingen in taal en niveau, voor alle leeftijden geschikt.

Wat mag je verwachten?

  • In de fotoreeks vind je prachtige kleurenfoto’s met op de achterkant leesteksten, weetjes, opdrachten of zegswijzen.
  • In het lesboekje vind je meer uitleg over te behalen eindtermen en ontwikkelingsdoelen, enkele suggesties en voorstellen voor lessen en nodige achtergrondinformatie over het thema.