Een boerderijbezoek, dat is honderduit leren en beleven!

Er zijn heel wat redenen om een boerderijbezoek binnen het netwerk Met de klas de boer op te reserveren:

  1. Tomaten groeien aan een plant. De boer oogst zijn vroege aardappelen in de zomer en zijn late aardappelen in het najaar. En net als baby’s krijgen kalfjes eerst moedermelk voor ze vaste voeding eten. Kijken jouw leerlingen verbaasd op als ze leren over het voedsel dat ze dagelijks consumeren? Op de boerderij kan je het allemaal gaan ontdekken!
  2. De boer(in) als gids op het eigen landbouwbedrijf: authentieker vind je het haast niet! Jullie horen de verhalen over de dagelijkse werking van de boerderij en de passie waarmee de landbouwer voor ons voedsel zorgt. 
  3. Ben je op zoek naar een leerrijke uitstap zonder verre verplaatsing? Met 69 bezoekboerderijen binnen het netwerk Met de klas de boer op in de provincie West-Vlaanderen vind je  ongetwijfeld een landbouwer in jouw eigen buurt. 
  4. Zien, ruiken, voelen, horen en soms zelfs proeven: de boerderij is een leerrijke omgeving voor alle zintuigen. Enne ... vaak is er ook wat tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken!
  5. Onze landbouwers volgden een opleiding en worden begeleid door de dienst voor landbouweducatie binnen Inagro (door de Vlaamse Overheid erkend Centrum voor Landbouweducatie).

Nog twijfels? Misschien kunnen we je dan overtuigen door je te verwijzen naar onze subsidie. Altijd mooi meegenomen toch?