De Grenshoeve

Soort boerderij

Luc en An leven op het bioritme van de seizoenen en laten hun pluktuin groeien en bloeien in al zijn glorie en verscheidenheid. Op De Grenshoeve verzorgen ze vol liefde hun biologische CSA-zelfoogstboerderij van seizoensgroenten, kruiden, eetbare bloemen en kleinfruit. Klanten plukken hun bord vol smaak en vitaminen op het veld. Door hun biologische teeltwijze kiezen Luc en An voor een cyclisch duurzaam landbouwmodel in harmonie met natuur en milieu. Ze bieden ook groente- en fruitpakketten aan op bestelling. Tot slot verkopen ze hun producten ook in hun veldwinkel. Kinderen ravotten erop los op de speelweide. Picknicken is mogelijk (zittend tot 50 personen en staand tot 70 personen).

Toer met de boer

Groenten groeien niet in de supermarkt. Waar dan wel? Ontdek samen met je leerlingen onze biologische zelfpluktuin vol groenten, kruiden, eetbare bloemen en wat kleinfruit. Leer volop bij over biologische landbouw.

Welke machines en technieken zijn typisch voor biologische landbouw bij planten, zaaien en oogsten? Welke snoepjes van de natuur, klassieke of vergeten groenten kennen jullie? We heten alle leergierigen en hun leerkrachten van harte welkom. Proef van een verfrissend sapje en snuif de boerderijsfeer op. Met de laarzen aan het veld op: kom, kijk, proef en beleef! Voorzie jassen en speelkledij. Boek een bezoek op onze boerderij van mei tot en met oktober.