Bezoekboerderij De Zegge

Soort boerderij

Bij Bezoekboerderij De Zegge verwelkomt Jorika je van harte op haar melkveebedrijf. Zowel groepen, scholen, families als verenigingen kunnen er terecht om van het echte boerenleven te proeven. Kinderfeestjes, klasbezoeken, familie-uitstappen, teambuildings en vergaderingen, you name it, Bezoekboerderij De Zegge verzorgt het. Tijdens het weekend is zaalverhuur voor feesten ook mogelijk. Kinderen leven zich ook uit op de trampoline, schommel, speelzolder en fietsjes. Picknicken kan binnen of buiten.

Toer met de boer

Met de kleinsten trekken we er samen op uit. Wat is er allemaal te zien op onze boerderij? Koeien, kalfjes, pony's, kippen, geiten, varkens en konijnen… Samen geven we onze dieren eten, borstelen onze pony's. We vinden het belangrijk om kinderen te prikkelen en aan te zetten tot doe-activiteiten. Grote groepen verdelen we daarom in kleinere groepen, zodat iedereen aan bod komt.

In onze ontvangstruimte kunnen we iets bakken of koken met heerlijke producten van de boerderij. Voor leerlingen uit het secundair onderwijs bieden we een korte rondleiding op de boerderij aan. Onze boerenkampspelen zijn een ideale activiteit voor deze doelgroep. Zo leren ze de boerderij kennen op een ludieke manier. Breng laarzen mee en kleren die vuil mogen worden.