Den Ijsbol

In 1978 namen Rik en Christelle Den Ijsbol over. Ze startten met 30 melkkoeien, maar de groei van de boerderij was amper te stuiten. Ondertussen hebben ze ongeveer 350 runderen onder hun hoede, zowel melk- en vleesvee. De verzorging van de dieren combineren ze vol liefde met de verwerking van melk en vlees. Ze verkopen ook hun eigen wit-blauw ras. Op de akkers kweken ze voedergewassen, zoals maïs en granen. Rik en Christelle ontvangen heel graag groepen en klassen, omdat het voor hen de perfecte manier is om een goed beeld te schetsen van het werk op de boerderij.

Toer met de boer

Weten jullie hoe we een koe melken? Bij ons kunnen je klas en jij het van dichtbij bekijken. We geven een rondleiding bij
ons melkvee en bij ons vleesvee. We voederen samen de dieren, ook de kalfjes, wat telkens weer voor veel vertedering zorgt. Daarna nemen we jullie mee naar de akkerbouwgewassen en melkverwerking. Samen bereiden we ijs, boterwafels of pannenkoeken. Mmm, nog een reden om niet terug naar school of naar huis te willen.

In de buurt