Kijkboerderij De Pierlapont

Els geeft elke bezoeker op haar boerderij een gastvrije ontvangst. Over verschillende generaties heen vormt haar boerderij een warme thuis voor heel wat dieren. Er worden ook heel wat gewassen verbouwd. Samen op een actieve manier van de buitenlucht genieten is er standaard. Kinderen spelen er onbezorgd in het stro, brengen de dieren een bezoekje, varen er bootje, of leven zich uit in de speeltuin met grote zandbak, op de petanquebaan of met het kubb-spel. Allerlei lekkers in het hoevecafé of grote terras verleidt gasten keer op keer. Verse pannenkoeken, een hoeve-ijsje of verse chocolademelk, dat smaakt na uren speelplezier nog veel beter. De schuur, vakantiewoning en glamptenten bieden onderdak aan feestjes of een authentiek verblijf. Binnen of buiten picknicken is mogelijk.

Toer met de boer

Je leerlingen kijken bij ons hun ogen uit. We bezoeken samen de kalfjes, koeien, paarden en varkens. Ons interactieve
pierlapad doet hen vol verwondering stilstaan bij hun omgeving: een landelijk wandelpad met kleine neerhofdieren, een koeien- en paardenweide, griezelige voeldozen, curieuze vraagkastjes en creatieve doe-opdrachten. Van juli tot en met oktober kunnen jullie ons maïsdoolhof met educatief thema verkennen.

Bij een schooluitstap van een hele dag reserveren we graag enkele extra's voor jou en je klas: een ponyritje, een broodje voor elk kind nadat we leerden hoe uit graan brood ontstaat of een huifkartocht. Ons aanbod is op maat van jullie schoolreis, voor kleuters tot 12-jarigen. Voor peuters en kinderen uit de 1ste kleuterklas werken we een aangepast programma uit. Vraag naar onze flyer. Rond de volgende thema's werken we vol enthousiasme: piraten, ridder en prinses, Galliërs, cowboy en indiaan, aan de slag in de moestuin, boerengolf, expeditie natuur, boer timmer en dieren in nesten.

In de buurt