Rabarberhoeve Het Warandehof

Soort boerderij

Het Warandehof ademt als oude boerderij op een historische plaats geschiedenis. In de loop der jaren werd het een gewone boerderij, weliswaar mét authentieke hoevewoning. In 1999 startten Pol en Katrien er met groenteteelt. Ze kweken er een gevarieerd palet aan groenten en oogsten onvermoeibaar het hele jaar rond. Ze concentreren zich vooral op rabarber (lente en zomer), venkel (zomer en herfst) en veldsla (herfst en winter). Bezoekers verwelkomen is één van hun specialiteiten. Ze richtten daartoe ook een stijlvolle, landelijke onthaalruimte in, met plaats voor ongeveer 80 personen. Een bezoek aan Rabarberhoeve Het Warandehof geeft je een mix van informatie en ontspanning. Wie kan er hun rabarberspecialiteiten, zoals rabarbertaart, -bier en -ijs, versmaden? 'Groenten van grond tot mond' is er niet zomaar een leuze: het is het verhaal van hun eigen bedrijf, met heel veel enthousiasme vanuit het hart gebracht.

Toer met de boer

Hoe groeien onze groenten op het veld en in de serre? We nemen groenten goed onder de loep: wat eten we van de
wortels, stengels, bladeren, bloemen en vruchten op? Spelenderwijs komen we het te weten. Als het kan, oogsten we samen met je leerlingen groenten. Samen verse groenten bereiden en proeven, mmm... Dat klinkt toch gewoon heerlijk.