Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte

Soort boerderij

Op Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte leren Bert en Christel bezoekers de grootste vogel ter wereld kennen. Hun verhaal begint bij het struisvogelei. Wie zou vermoeden dat zo'n ei zo sterk is dat je erop kunt staan? Ze leggen het verschil met een kippenei uit. Met een beetje geluk zie je hoe een kuikentje zich uit zijn ei stampt. Het hele jaar door kan iedereen bij Bert en Christel terecht voor een begeleid bezoek om op een educatieve en aangename manier kennis te maken met de wondere wereld van struisvogels.

Toer met de boer

Volg met je leerlingen het volledige proces van 'het grootste ei' tot 'de grootste vogel'. We kijken samen onze ogen uit
bij de moederdieren, de broedmachine, opgroeiende struisvogels en de kuikens. Waar zou er een kuikentje in het ei zitten? We bewonderen struisvogelkuikens die uit hun ei kruipen. Je leerlingen kunnen hen zelfs strelen. Ongelooflijk dat deze kuikens uitgroeien tot volwassen vogels die tot 70 km/u kunnen rennen! Wie durft er van een struisvogelbereiding proeven? Het best boek je een bezoek bij ons van maart tot en met oktober.

In de buurt