Subsidies

Klassen die een hoeve uit het aanbod ‘Met de klas de boer op’ bezoeken, genieten een financiële tussenkomst van 50 euro per bezoek. De subsidie verlaagt de drempel voor een boerderijbezoek en stimuleert scholen om, ondanks hun beperkte budgetten, leerlingen levensecht kennis te laten maken met hedendaagse land- en tuinbouw. 

LET OP: deze zomer werken we aan een nieuwe subsidietool. Daarom kan je voorlopig geen subsidie aanvragen. We streven ernaar de nieuwe tool tegen 26 augustus 2024 klaar te hebben. Intussen kan je wel al contact opnemen met de landbouwer en een datum van je bezoek afspreken. De subsidie aanvragen kan tot de dag voor je bezoek. Vroeg je al een subsidie aan voor volgend schooljaar, dan zetten wij de gegevens over.

De aanvraag van de subsidie moet gebeuren vóór het bezoek plaatsvindt via volgende procedure. Meer details vind je in het reglement. 

  1. Je spreekt een datum af met de landbouwer.

  2. Je vraagt de subsidie aan via de groene knop 'Vraag je subsidie aan'. (LET OP: Pas op 26/8 opnieuw beschikbaar.)
  3. Je krijgt een bevestiging, een herinnering en een evaluatieformulier toegestuurd via e-mail.

    • Niets ontvangen? Controleer je SPAM of ongewenste e-mails.
    • Iedere aanvraag heeft een unieke ID. Houd die ID bij de hand als je ons contacteert met vragen.
  4. Vul na jullie bezoek het evaluatieformulier in.

  5. Heb je de evaluatie ingevuld en bevestigde de landbouwer het bezoek, dan wordt de subsidie op de schoolrekening gestort.

  6. Opgelet! Gaat het bezoek om één of andere reden niet door? Vergeet dan niet te annuleren en verwittig tijdig de hoeve. 

P.S. Heb je een vraag? Neem meteen contact op met Inagro via 051 14 03 41.

Subsidiereglement