't Goed ter Heule is een bioboerderij tussen Kortrijk en Lauwe. Oorspronkelijk runden
Elisabeth Dejaeghere en Jerome Dewitte deze boerderij. Hun zoon, Hubert, bouwde een carrière als informaticaleraar uit. Kort voor zijn pensioen vroeg hij zijn twee tienerdochters of ze het zagen zitten te boeren. En zo kreeg 't Goed ter Heule nieuw leven ingeblazen: dochter Justine en haar man Wieland namen het roer over van Hubert. Bio is voor hen een meer dan evidente keuze: 't Goed ter Heule groeide uit tot een gemengd biobedrijf, gericht op een zo kort mogelijke keten. De passie voor de natuur, telen van gezonde en lekkere groenten en fruit, puurheid, bewustmaking van consumenten én de uitdaging: daarom is bio voor Justine en Wieland logisch. Ze ontvangen je met open armen in hun zelfpluktuin en hoevewinkel. Picknicken kan buiten of binnen (tot 75 personen). Bussen komen het best via een alternatieve weg om het spoorwegbrugje te vermijden.

Toer met de boer
Je leerlingen maken, aangepast aan hun leeftijd, kennis met de oorsprong van ons voedsel. Na een korte uitleg over
biologische landbouw trekken we samen de pluktuin in. Je klas proeft er talloze groenten, kruiden en bloemen. Eieren rapen, dieren aaien of helpen voederen zijn de volgende doe-activiteiten op ons programma.
Zelf aardbeien (eind mei tot eind september) en frambozen plukken en proeven, dat smaakt naar meer. In september en oktober zijn er bovendien veel soorten pompoenen te zien. Grote, ronde, platte, witte, rode, gekrulde, mini's, heel gewone... en ook héél speciale: je leerlingen geloven hun ogen niet. Na het bezoek heeft bio geen geheimen meer voor je leerlingen. Een bezoek boek je bij ons het best van mei tot en met november. Bij nat weer nemen jullie het best laarzen mee.