't Groenselpoortje

Soort boerderij

Tussen de velden, aan de rand van kustgemeente Middelkerke, ligt 't Groenselpoortje, de authentieke boerderij van Hans en Katleen. Spitskool, een heel gezonde groente die barst van vitamine C en een zachte smaak heeft, doen ze er alle eer aan. Ze brengen een ode aan de kool en daarom associëren we de kust voortaan niet meer alleen met vis, maar ook met groenten. Ook andere vergeten groenten groeien welig op hun velden. Van rode, witte, savooi- en bloemkool tot broccoli, prei, rapen, bonen, erwten, asperges, sla, radijzen en pijpajuin: elk vindt er wat wils. Kinderen leven zich uit op de trampoline en schommel of in het speelhuisje. Picknicken kan zowel binnen (tot 20 personen) als buiten (tot 40 personen).

Toer met de boer

Wist je dat West-Vlaanderen wel eens de moestuin van Europa genoemd wordt? Bezoek onze boerderij en je leerlingen
begrijpen meteen waarom. Ze ontdekken de groenten op ons veld, onze loods met machines en onze hoevewinkel. Afhankelijk van hun leeftijd voorzien we spelletjes rond groenten of oogsten we samen. We bespeuren een breed palet aan openluchtgroenten zoals prei en kool in al hun vormen: witte en rode kool, savooikool, broccoli, bloemkool en spitskool. Boontjes, erwten, radijzen en vollegrondsla vinden jullie ook bij ons terug.

In het voorjaar leggen we de unieke teelt van asperges bloot. In samenspraak met jou stemmen we je bezoek af op het thema in je klas. Een bezoek bij ons boek je het best van april tot en met november. Combineer dit bezoek met een bezoek aan het Bazelaarhof van onze buren en leer van alles bij over melkvee, melkrobots en pocketmestgisting.