Ter Wielewalle

Bart, Marleen runnen met hulp van hun zoon Lukas een gesloten varkensbedrijf met 300 zeugen. Ze kweken bloemkool voor de industrie en prei voor de verse markt. Op hun velden vind je ook boontjes, spinazie, maïs, aardappelen, ajuin en gras voor hooi.  Wist je dat in Ter Wielewalle ook zorggasten welkom zijn en zelfs kunnen koken en slapen in de nieuwe schuur? Ze helpen Bart en Marleen vooral graag met de verzorging van de hobbydieren zoals de schapen, geiten, ezels, poezen en de hond.

Toer met de boer

We starten onze rondleiding bij de kraamstal waar de kleine biggetjes worden geboren en gaan daarna op bezoek bij de zeugen. Onze hoofdtak is het kweken van varkens, dus we geven graag uitleg over de cyclus, de geboorte, de behandelingen, het verhokken, de voeding en de voortplanting.

Een bezoek bij onze hobbydieren kan niet ontbreken. De kinderen helpen kleine taken, zoals het borstelen van de  paarden, pony's en ezels of het voederen van de geiten, schapen, kippen, konijnen en hangbuikvarkens.

Aansluitend stappen we naar de gewassen op de velden. We laten de kinderen kijken, proeven en mee helpen. Onze educatieve borden met foto's, uitleg en quizvragen, gebruiken we als extra spelelement of te tonen wat op dat moment niet op de boerderij te zien is.

Blijf je graag nog even langer? Jullie kunnen picknicken op het grasveld of in het zaaltje. Of wat dacht je ervan om samen smakelijke soep of een heus gerecht zoals prei, frieten en worstjes met streekeigen producten te maken?